Kosmetyki

Kosmetyki

Mosselman s.a. oferuje szeroką gamę surowców do produkcji kosmetyków takich jak: emulgatory, oleje naturalne, substancje aktywne, zagęstniki, woski, środki powierzchniowo czynne, emolienty oraz rozpuszczalniki. Surowce te mają zastosowanie w formulacjach do kremów, kremów do opalania, żelów do mycia, płynów do kąpieli, a także do kosmetyków kolorowych i szamponów.

Kosmetyki

Nazwa produktuNr CASRodzina produktowaNazwa wg. INCIInformacjaPDF
PALMITYNIAN 2-ETYLOHEKSYLU29806-73-3ester kwasu tłuszczowegoEthylhexyl palmitateśrodek zmiękczający
STERAYNIAN 2-ETYLOHEKSYLU KOSMETYCZNY91031-48-0 , 22047-49-0ester kwasu tłuszczowegoEthylhexyl stearateśrodek zmiękczający
2-OKTYLODODEKANOL5333-42-6alkohole tłuszczoweOctyl dodecanolrozpuszczalnik
ALKILOPOLIGLUKOZYD C8-C14110615-47-9, 68515-73-1poliglukozydy alkiloweCoco glucosideemulgator
ALANTOINA97-59-6aktywny składnikAllantoinwłaściwości wygładzające i łagodzące podrażnienia
SULFONOWANE ALFAOLEFINY270-407-8 , 68439-57-6siarczany i sulfonianySodium C14-16 olefin sulfonateemulgator
ALFA TOKOFEROL / WIT. E /10191-41-0przeciwutleniaczTocopherolantyutleniacz, wolny rodnik
OCTAN TOKOFEROLU / OCTAN WIT. E /7695-91-2przeciwutleniaczTocopherol acetateantyutleniacz, wolny rodnik
AMIDE KDO931-329-6 , 268-935-9 , 232-483-0 , 271-657-0pochodne azotoweCocamide DEA and Glycerolśrodek natłuszczający
OLEJ Z PESTEK MORELI72869-69-3Olej - warzywPrunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil
OLEJ ARGANOWY BEZWONNY CZYSTY68956-68-3 , 223747-87-3Olej - warzywArgania Spinosa kernel oilnadaje lepkość, wzmacnia i stabilizuje pianę, działa jako dyspergator, emulgator oraz środek natłuszcający
OLEJ ARGANOWY CZYSTY Z NATURALNYM ZAPACHEM68956-68-3 , 223747-87-3Olej - warzywArgania Spinosa kernel oil
PALMITYNIAN ASKORBYLU137-66-6przeciwutleniaczAscorbyl Palmitateantyutleniacz, wolny rodnik
OLEJEK AWOKADO8024-32-6Olej - warzywPersea Gratissima (avocado) oil
ZAMIENNIK WOSK PSZCZELI woskozokerite, hydrogenated vegetable oil, stearyl stearate, stearic acidśrodek zagęszczający
WOSK PSZCZELI BIAŁY FARMACEUTYCZNY8012-89-3woskBeeswax - Cera Albaśrodek zagęszczający
WOSK PSZCZELI BIAŁY ORGANICZNY8012-89-3woskBeeswax - Cera Alba
WOSK PSZCZELI ŻÓŁTY FARMACEUTYCZNY8012-89-3woskBeeswax - Cera Flavaśrodek zagęszczający
KWAS BEHENOWY 85%68002-88-0kwas tłuszczowyBehenic acid
BETAINE AAB97862-59-4 , 61789-40-0pochodne azotoweCocoamidopropyl Betaineczęsto stosowany w szamponach, żelach do mycia oraz do kąpieli jako środek amfoteryczny, pianotwórczy w kombinacji ze środkiem anionowym takim jak np. SLES
BETAINE KBC66455-29-6pochodne azotoweBetaines, C12-C14, alkyldimethylczęsto stosowany w szamponach, żelach do mycia oraz do kąpieli jako środek amfoteryczny, pianotwórczy w kombinacji ze środkiem anionowym takim jak np. SLES
BETAINE OAB70750-46-8pochodne azotoweTallow dihydroxyethyl betaineczęsto stosowany w szamponach, żelach do mycia oraz do kąpieli jako środek amfoteryczny, pianotwórczy w kombinacji ze środkiem anionowym takim jak np. SLES
OLEJ Z OGÓRECZNIKA LEKARSKIEGO225234-12-8Olej - warzywBorago officinalis seed oil
STEARYNIAN WAPNIA85251-71-4mydłoCalcium stearate
KAMFORA SYNTETYCZNA21368-68-3aktywny składnikCamphor
WOSK KANDELILA8006-44-8woskCandelilla ceraśrodek zagęszczający
ZAMIENNIK WOSKU CANDELILLA – mineralny8006-44-8woskCandelilla ceraśrodek zagęszczający
ZAMIENNIK WOSKU CANDELILLA – roślinny8006-44-8woskCandelilla ceraśrodek zagęszczający
CARBOMER 9419003-01-4różnyCarbomer 940wzmacniacz lepkości, środek żelujący
WOSK KARNAUBA PRIME YELLOW8015-86-9woskCopernicia Cerifera (Carnauba) waxśrodek zagęszczający
OLEJ RYCYNOWY ETOKSYLOWANY 11EO61791-12-6etoksylatyPEG-11 castor oilemulgator
OLEJ RYCYNOWY ETOKSYLOWANY 18EO61791-12-6etoksylatyPEG-18 castor oilemulgator
OLEJ RYCYNOWY Z PIERWSZEGO TŁOCZENIA8001-79-4Olej - warzywRicinus communis (castor) seed oil
OLEJ RYCYNOWY ETOKSYLOWANY 2,5EO61791-12-6etoksylatyPEG-2,5 castor oilemulgator
OLEJ RYCYNOWY ETOKSYLOWANY 200EO61791-12-6etoksylatyPEG-200 castor oilemulgator
OLEJ RYCYNOWY ETOKSYLOWANY 25EO61791-12-6etoksylatyPEG-25 castor oilemulgator
OLEJ RYCYNOWY ETOKSYLOWANY 33EO61791-12-6etoksylatyPEG-33 castor oilemulgator
OLEJ RYCYNOWY ETOKSYLOWANY 40EO 80%61791-12-6etoksylatyPEG-40 castor oilemulgator
OLEJ RYCYNOWY KRYSTALICZNY8001-79-4Olej - warzywRicinus communis (castor) seed oilemulgator
OLEJ RYCYNOWY ETOKSYLOWANY61791-12-6etoksylatyPEG castor oilemulgator
OLEJ RYCYNOWY UTWARDZONY8001-78-3Olej - warzywHydrogenated castor oil
OLEJ RYCYNOWY UTWARDZONY ETOKSYLOWANY 40 EO61788-85-0etoksylatyPEG-40 Hydrogenated castor oilemulgator
ESTER KWASU KAPRYLOWEGO I ALKOHOLU CETEARYLOWEGO90411-68-0ester kwasu tłuszczowegoCetearyl Ethylhexanoatezamiennik oleju purcellin
ALKOHOL CETOSTEARYLOWY 30/7067762-27-0alkohole tłuszczoweCetearyl alcoholśrodek zagęszczający
ALKOHOL CETOSTEARYLOWY 50/5067762-27-0alkohole tłuszczoweCetearyl alcoholśrodek zagęszczający
ALKOHOL CETYLOWY36653-82-4alkohole tłuszczoweCetyl alcoholśrodek zagęszczający
PALMITYNIAN CETYLU97404-33-6 , 540-10-3ester kwasu tłuszczowegoCetyl palmitateśrodek zagęszczający
Kwas cytrynowy5949-29-11różnycitric acidregulacja pH
DIETANOLOAMID OLEJU KOKOSOWA931-329-6 , 268-935-9 , 232-483-0 , 271-657-0pochodne azotoweCocamide DEA and Glycerolśrodek natłuszczający
KWASY TŁUSZCZOWE C12-C18 OLEJU KOKOSOWEGO90990-15-1kwas tłuszczowyCoconut Oil Fatty Acidsbaza dla producentów mydła
KWASY TŁUSZCZOWE C8-C18 OLEJU KOKOSOWEGO67701-05-7kwas tłuszczowyCoconut Oil Fatty Acidsbaza dla producentów mydła
MONOETANOLOAMID OLEJU KOKOSOWEGO68140-00-1pochodne azotoweCoconut fatty acid monoethanolamide
OLEJ KOKOSOWY UTWARDZONY 32-3484836-98-6Olej - warzywHydrogenated Coconut Oil
PŁYNNE MYDŁO Z OLEJU KOKOSOWEGO 18%61789-30-8 , 67701-09-1mydłoPotassium cocoate
OLEJ KOKOSOWY RAFINOWANY8001-31-8Olej - warzywCocos nucifera (coconut) oil
ESTER KWASU KAPRYLOWO-KAPRYNOWY Z ALKOHOLEM Z OLEJU KOKOSOWEGO95912-86-0 ester kwasu tłuszczowegoCoco-Caprylate/Caprateśrodek zmiękczający
TRAN FARMACEUTYCZNY8001-69-2Olej - warzywGadi Iecur Oil
OLEINIAN DECYLU93455-77-7 , 3687-46-5ester kwasu tłuszczowegoDecyl Oleateśrodek zmiękczający
KWAS EURUKOWY 90%112-86-7kwas tłuszczowyErucic acid
ESTER 61073398-61-5ester kwasu tłuszczowegoCaprylic-Capric Triglycerideśrodek zmiękczający
ESTER ETO 1768201-46-7etoksylatyPEG-17 glyceryl cocoateemulgator
ESTER ETO 768201-46-7ester kwasu tłuszczowegoPEG-7 glyceryl cocoateemulgator
ESTER PR 9168583-51-7ester kwasu tłuszczowegoPropyleneglycol dicaprylate/dicaprateśrodek zmiękczający
OLEINIAN ETYLU111-62-6ester kwasu tłuszczowegoEthyl Oleateśrodek zmiekczający, rozpuszczalnik
DISTEARYNIAN HYDROKSYETYLU91031-31-1ester kwasu tłuszczowegoGlycol distearateśrodek perlizujący
MONOSTEARYNIAN HYDROKSYETYLU91031-31-1ester kwasu tłuszczowegoGlycol stearateemulgator
OLEJ Z WIESIOŁKA68956-68-3Olej - warzywOenothera Biennis (Evening Primrose) OiL
ALKOHOL TŁUSZCZOWY ETOKSYLOWANY C16-C18+25EO PŁATKI68439-49-6etoksylatyCeteareth-20wosk emulgujący
ALKOHOL TŁUSZCZOWY ETOKSYLOWANY C16-C18+25EO PŁATKI68439-49-6etoksylatyCeteareth-25wosk emulgujący
GLICERYNA 99,5%56-81-5polioliGlycerin
GLYCERL FORMAL4740-78-7 , 5464-28-8różnyGlycerol formal
GLICERYNIAN MONO KAPRYLOWO-KAPRYNOWY91052-46-9ester kwasu tłuszczowegoGlyceryl Caprylate/Caprateemulgator
GLICERYNIAN MONOKOKOSOWY ETOKSYLOWANY 17EO68201-46-7etoksylatyPEG-17 glyceryl cocoateemulgator
GLICERYNIAN MONOKOKOSOWY ETOKSYLOWANY 7EO68201-46-7ester kwasu tłuszczowegoPEG-7 glyceryl cocoateemulgator
GLICERYNIAN MONOLAUROWY 90142-18-7ester kwasu tłuszczowegoGlyceryl Laurateemulgator
GLICERYNIAN MONOOLEINOWY HO270-312-1ester kwasu tłuszczowegoGlyceryl Oleateemulgator
GLICERYNIAN MONOOLEINOWY P25496-72-4ester kwasu tłuszczowegoGlyceryl Oleateemulgator
GLICERYNIAN MONOSTEARYNOWY 40%85251-77-0ester kwasu tłuszczowegoGlyceryl Stearateemulgator
GLICERYNIAN MONOSTEARYNOWY 60%85251-77-0ester kwasu tłuszczowegoGlyceryl Stearateemulgator
GLICERYNIAN MONOSTEARYNOWY 90%123-94-4ester kwasu tłuszczowegoGlyceryl Stearateemulgator
GLICERYNIAN MONOSTEARYNOWY SE85665-33-4ester kwasu tłuszczowegoGlyceryl Stearate SEwosk emulgujący
GLICEROL TRIKAPRYLOWO-KAPRYNOWY73398-61-5Caprylic-Capric Triglyceride
GLICEROL TRIOLEINOWY67701-30-8ester kwasu tłuszczowegoGlyceryl trioleate
GLICEROL TRISTEARYNOWY68002-71-1 , 555-43-1ester kwasu tłuszczowegoTristearinśrodek zagęszczający
OLEJ Z PESTEK WINOGRONA85594-37-2 ,84929-27-1 ,8024-22-4Olej - warzywVitis Vinifera (Grape) Seed Oil
KALAFONIA WW9/7/8050różnyColophonium
OLEJ Z ORZECHÓW LASKOWYCH VIRGIN68956-68-3Olej - warzywCorylus avellana (hazel) Seed oilznaczący efekt penetracji oraz powłoki. Jest stosowany do ochrony cery tłustej oraz jako podstawa olejków do masażu
IZONONANONIAN IZONONATYLU59219-71-5ester kwasu tłuszczowegoIsononyl Isononanoateśrodek zmiękczający
MIRYSTYNIAN IZOPROPYLU110-27-0ester kwasu tłuszczowegoIsopropyl myristateśrodek zmiękczający
PALMITYNIAN IZOPROPYLU142-91-6ester kwasu tłuszczowegoIsopropyl palmitateśrodek zmiękczający
IZOSTEARYNIAN IZOSTEARYLU95912-88-2ester kwasu tłuszczowegoIsostearyl isostearateśrodek zmiękczający
OLEJEK JOJOBA ŻÓŁTY90045-98-0Olej - warzywSimmondsia Chinensis (jojoba) seed oil
LANOLINA ETOKSYLOWANA 30EO61790-81-6etoksylatyPEG-30 Lanlinemulgator
LANOLINA ETOKSYLOWANA 75EO61790-81-6etoksylatyPEG-75 Lanlinemulgator
LANOLINA 75/5061790-81-6etoksylatyPEG-75 Lanlinemulgator
LANOLINA KOSMETYCZNA8006-54-0Olej - zwierzątLanolin
KWAS LAURYNOWY143-07-7kwas tłuszczowyLauric Acidbaza dla producentów mydła
DIETANOLOAMID KWASU LAURYNOWEGO120-40-1pochodne azotoweLauramide DEA
ALKOHOL LAURYNOWO-MIRYSTYLOWY80206-82-2alkohole tłuszczoweLauryl/Myristyl Alcoholśrodek zagęszczający
LEG 32562755-21-9siarczany i sulfonianyMagnesium laureth sulfateemulgator
MYDŁO SOWE W PŁYNIE K-RYCINOWY 35%8013-05-6mydłoPotatium castorate
MYDŁO SOWE W PŁYNIE K-KOKO 18%61789-30-8mydłoPotassium cocoate
MYDŁO SOWE W PŁYNIE K-KOKO 40%61789-30-8mydłoPotassium cocoate
MYDŁO W PŁYNIE K-OLEINIAN 15%143-18-0mydłoPotassium Oleate
MYDŁO SOWE W PŁYNIE NA-LAURYNIAN 20%61789-30-8mydłoPotassium cocoate
LT 4090583-18-9siarczany i sulfonianyTEA-Lauryl Sulfateemulgator
OLEJ Z ORZECHÓW MAKADAMIA128497-20-1Olej - warzywMacadamia Integrifolia Seed Oil
SIARCZAN MAGNEZOWY ETERU LAURYLOWEGO68891-38-3siarczany i sulfonianyMagnesium laureth sulfateemulgator
MASŁO MANGO / WYCIĄG Z PESTKI OWOCU MANGO/167747-36-6masłoMangifera Indica (Mango) Seed Butter
WOSK MIKROKRYSTALICZNY63231-60-7, 64742-42-3woskCera Microcristallina
WOSK NA BAZIE ESTRU KWASU MONTANOWEGOwoskMontan Ceraśrodek zagęszczający
KWAS MIRYSTYNOWY544-63-8kwas tłuszczowyMyristic acidbaza dla producentów mydła
ALKOHOL MIRYSTYLOWY112-72-1alkohole tłuszczoweMyristyl alcoholśrodek zagęszczający
KWAS OLEINOWY 90%112-80-1kwas tłuszczowyOleic Acidbaza dla producentów mydła
OLEINA TYP N267701-08-0kwas tłuszczowyOleic Acidbaza dla producentów mydła
ALKOHOL OLEOCETYLOWY 50/55 ETOKSYLOWANY 10EO9004-98-2etoksylatyOleth-10emulgator
ALKOHOL OLEOCETYLOWY 70/75 ETOKSYLOWANY 2EO68920-66-1 , 9004-98-2etoksylatyOleth-2emulgator
ALKOHOL OLEOCETYLOWY 80/8568002-94-8alkohole tłuszczoweOleyl alcohol
ALKOHOL OLEOCETYLOWY 90/95143-28-2alkohole tłuszczoweOleyl alcohol
OLIWA Z OLIWEK EXTRA VIRGIN8001-25-0Olej - warzywOlea Europaea (olive) oil
OLIWA Z OLIWEK RAFINOWANA8001-25-0Olej - warzywOlea Europaea (olive) oil
KWAS PALMITYNOWY 98%57-10-3kwas tłuszczowyPalmitic acidbaza dla producentów mydła
PARAFINA SULFONOWANA 60%68608-15-1etoksylatyParaffine Sulfonateemulgator
WOSK PARAFINOWY 54/568002-74-2 , 64742-51-4woskParaffinśrodek zagęszczający
OLEJ Z PESTEK BRZOSKWINI8002-78-6Olej - warzywPrunus Persica (Peach) Kernel Oil
OLEJ Z ORZECHÓW ARACHIDOWYCH RAFINOWANY8002-03-7Olej - warzywArachis Hypogaea (peanut) oil
PEARLESCING BASE ANróżnyGlycol Distearate (and) Sodium Laureth Sulphate (and) Cocamide MEA (and) Lauret-1 Cocamide MEA (and) Laureth-1Glycol Distearate (and) Sodium Laureth Sulphate (and) Cocamide MEA (and) Lauret-1 Cocamide MEA (and) Laureth-1Glycol Distearate (and) Sodium Laureth Sulphate (and) Cocamide MEA (and) Lauret-1 Cocamide MEA (and) Laureth-1Glycol Distearate (and) Sodium Laureth Sulphate (and) Cocamide MEA (and) Lauret-1 Cocamide MEA (and) Laureth-1Glycol Distearate (and) Sodium Laureth Sulphate (and) Cocamide MEA (and) Lauret-1 Cocamide MEA (and) Laureth-1Glycol Distearate (and) Sodium Laureth Sulphate (and) Cocamide MEA (and) Lauret-1 Cocamide MEA (and) Laureth-1Glycol Distearate (and) Sodium Laureth Sulphate (and) Cocamide MEA (and) Lauret-1 Cocamide MEA (and) Laureth-1Glycol Distearate (and) Sodium Laureth Sulphate (and) Cocamide MEA (and) Lauret-1 Cocamide MEA (and) Laureth-1Glycol Distearate (and) Sodium Laureth Sulphate (and) Cocamide MEA (and) Lauret-1 Cocamide MEA (and) Laureth-1Glycol Distearate (and) Sodium Laureth Sulphate (and) Cocamide MEA (and) Lauret-1 Cocamide MEA (and) Laureth-1Glycol Distearate (and) Sodium Laureth Sulphate (and) Cocamide MEA (and) Lauret-1 Cocamide MEA (and) Laureth-1Glycol Distearate (and) Sodium Laureth Sulphate (and) Cocamide MEA (and) Lauret-1 Cocamide MEA (and) Laureth-1Glycol Distearate (and) Sodium Laureth Sulphate (and) Cocamide MEA (and) Lauret-1 Cocamide MEA (and) Laureth-1Glycol Distearate (and) Sodium Laureth Sulphate (and) Cocamide MEA (and) Lauret-1 Cocamide MEA (and) Laureth-1Glycol Distearate (and) Sodium Laureth Sulphate (and) Cocamide MEA (and) Lauret-1 Cocamide MEA (and) Laureth-1środek perlizujący
PEG 100025322-68-3polioliPEG-20środek natłuszczający / zapobiega utracie wilgoci /
PEG 150025322-68-3polioliPEG-32środek natłuszczający / zapobiega utracie wilgoci /
PEG 20025322-68-3polioliPEG-4środek natłuszczający / zapobiega utracie wilgoci /
PEG 30025322-68-3polioliPEG-6środek natłuszczający / zapobiega utracie wilgoci /
PEG 335025322-68-3polioliPEG-75środek natłuszczający / zapobiega utracie wilgoci /
PEG 40025322-68-3polioliPEG-8środek natłuszczający / zapobiega utracie wilgoci /
PEG 400025322-68-3polioliPEG-90środek natłuszczający / zapobiega utracie wilgoci /
PEG 60025322-68-3polioliPEG-12środek natłuszczający / zapobiega utracie wilgoci /
PEG 6000 PŁATKI25322-68-3polioliPEG-150środek natłuszczający / zapobiega utracie wilgoci /
PEG 6000 PROSZEK25322-68-3polioliPEG-150środek natłuszczający / zapobiega utracie wilgoci /
TRI(KAPRYLANO-KAPRYNIAN) PENTAERYTRYTU68071-00-1ester kwasu tłuszczowegoPentaerythrityl Tetracaprylate/Caprateśrodek zmiękczający
PERHYDROSKWALEN111-01-3różnySqualane
PERHYDROSKWALEN ROŚLINNY111-01-3różnySqualane
WAZELINA BIAŁA D8009-03-8Olej - mineralne i silikonoweVaselinum album
WAZELINA ŻÓŁTA8009-03-8Olej - mineralne i silikonoweVaselinum flavum
POLIRYCYNOOLEINIAN POLOGLICEROLU29894-35-7ester kwasu tłuszczowegoPolyglyceryl-3 Polyricinoleateemulgator
PIROKTON OLAMINY68890-66-4aktywny składnikPiroctone Olamineprzeciw łupieżowy
WOSK POLIETYLENOWY9002-88-4woskPolyethyleneśrodek zagęszczający
ESTER KWASU KAPRYNOWEGO I POLIGLICEROLU ester kwasu tłuszczowegoPolyglyceryl Caprylateemulgator
ESTER KWASU OLEINOWEGO I POLIGLICEROLU 9007-48-1ester kwasu tłuszczowegoPolyglyceryl Oleateemulgator
POLIRYCYNOOLEINIAN POLOGLICEROLUester kwasu tłuszczowegoPolyglyceryl-3 Polyricinoleateemulgator
STEARYNIAN POLIGLICEROLU79777-30-3ester kwasu tłuszczowegoPolyglyceryl Stearateemulgator
POLIGLICEROL-1025618-55-7polioliśrodek natłuszczający / zapobiega utracie wilgoci /
POLIGLICEROL-325618-55-7polioliśrodek natłuszczający / zapobiega utracie wilgoci /
POLIGLICEROL-425618-55-7polioliśrodek natłuszczający / zapobiega utracie wilgoci /
ESTER KWASU KAPRYLOWEGO I POLIGLICEROLU (4) 90%160391-93-5ester kwasu tłuszczowegoPolyglyceryl-4 Caprateemulgator
POLIGLICEROL-625618-55-7polioliśrodek natłuszczający / zapobiega utracie wilgoci /
POLYSORBATE 209005-64-5etoksylatyPolysorbate 20emulgator
POLYSORBATE 409005-67-8ester kwasu tłuszczowegoPolysorbate 40emulgator
POLYSORBATE 609005-67-8ester kwasu tłuszczowegoPolysorbate 60emulgator
POLYSORBATE 809005-65-6etoksylatyPolysorbate 80emulgator
POLYSORBATE 859005-70-3ester kwasu tłuszczowegoPolysorbate 85emulgator
GLIKOL PROPYLENOWY57-55-6polioliPropylene glycolśrodek natłuszczający / zapobiega utracie wilgoci /
ESTER GLIKOLU PROPYLENOWEGO I KWASU DWUKAPRYLO-KAPRYNOWEGO41395-83-9ester kwasu tłuszczowegoPropylene glycol dicaprylate/dicaprateśrodek zmiękczający
DIESTER KWASU PELARGONOWEGO I GLIKOLU PROPYLENOWEGO41395-83-9ester kwasu tłuszczowegoPropylene glycol dipelargonateśrodek zmiękczający
MONOESTER STEARYNOWY GLIKOLU PROPYLENOWEGO1323-39-3ester kwasu tłuszczowegoPropylene Glycol Monostearateemulgator
PURCELIN OIL SUBSTITUTE90411-68-0ester kwasu tłuszczowegoCetearyl Ethylhexanoate
KWASY TŁUSZCZOWE OLEJU RZEPAKOWEGO67701-06-8kwas tłuszczowybaza dla producentów mydła
OLEJ RZEPAKOWY RAFINOWANY8002-13-9Olej - warzywBrassica campestris oleifera oil
OLEJ Z NASION MALIN381718-28-1Olej - warzywRubus idaeus (Red Raspberry) Seed Oil
OLEJ Z ŁUSEK NASION RYŻOWYCHOlej - warzywOryza Sativa (Rice) Bran Oil
OLEJ Z KROKOSZA BARWIERSKIEGO RAFINOWANY8001-23-8Olej - warzywCarthamus tinctorius (Safflower) Seed Oil
SAMOEMULGUJACY WOSK JONOWYwoskwosk emulgujący
SAMOEMULGUJACY WOSK JONOWY/NIEJONOWYwoskwosk emulgujący
SAMOEMULGUJACY WOSK NIEJONOWYwoskwosk emulgujący
OLEJ SEZAMOWY RAFINOWANY8008-74-0Olej - warzywSesamum Indicum (Sesame) Seed Oil
MASŁO SHEA91080-23-8Olej - warzywButyrospermum Parki (shea) butterśrodek zmiękczający
Olej SILIKONOWY 10063148-62-9Olej - mineralne i silikonowedimethiconeśrodek zmiękczający
Olej SILIKONOWY 100063148-62-9Olej - mineralne i silikonowedimethiconeśrodek zmiękczający
Olej SILIKONOWY 35063148-62-9Olej - mineralne i silikonowedimethiconeśrodek zmiękczający
SLS 94% IGIEŁKI85586-07-8siarczany i sulfonianySodium lauryl sulfateemulgator
SLS 94% PROSZEK85586-07-8siarczany i sulfonianySodium lauryl sulfateemulgator
SODIUM COCOYL GLUTAMATEróżnySodium cocoyl glutamateemulgator
LAURYL ETHER SULFATE 28%68891-38-3siarczany i sulfonianySodium laureth sulfateemulgator
LAURYL ETHER SULFATE 70%68891-38-3siarczany i sulfonianySodium laureth sulfateemulgator
SODIUM LAURYL SULFATE 94% IGIEŁKI85586-07-8siarczany i sulfonianySodium lauryl sulfateemulgator
SODIUM LAURYL SULFATE 94% PROSZEK85586-07-8siarczany i sulfonianySodium lauryl sulfateemulgator
STEARYNIAN SODU68424-38-4 , 822-16-2mydłoSodium stearate
MONOLAURYNIAN SORBITANU1338-39-2ester kwasu tłuszczowegoSorbitan laurateemulgator
MONOLAURYNIAN SORBITANU ETOKSYLOWANY 20EO9005-64-5ester kwasu tłuszczowegoPolysorbate 20emulgator
MONOOLEINIAN SORBITANU85186-88-5ester kwasu tłuszczowegoSorbitan oleateemulgator
MONOOLEINIAN SORBITANU ETOKSYLOWANY 20 EO9005-65-6ester kwasu tłuszczowegoPolysorbate 80emulgator
MONOPALMITYNIAN SORBITANU26266-57-9ester kwasu tłuszczowegoSorbitan palmitateemulgator
MONOSTEARYNIAN SORBITANU1338-41-6ester kwasu tłuszczowegoSorbitan stearateemulgator
MONOSTEARYNIAN SORBITANU ETOKSYLOWANY 20 EO9005-67-8ester kwasu tłuszczowegoPolysorbate 60emulgator
SORBITAN SESQUIOLEATE8007-43-0ester kwasu tłuszczowegoSorbitan sesquioleateemulgator
TRIOLEINIAN SORBITANU26266-58-0ester kwasu tłuszczowegoSorbitan trioleateemulgator
TRIOLEINIAN SORBITANU ETOKSYLOWANY 20 EO9005-70-3ester kwasu tłuszczowegoPolysorbate 85emulgator
TRISTREARYNIAN SORBITANU26658-19-5ester kwasu tłuszczowegoSorbitan tristearateemulgator
SORBITOL 70% NC50-70-4polioliSorbitolśrodek natłuszczający / zapobiega utracie wilgoci /
SORBITOL W PROSZKU50-70-4polioliSorbitolśrodek natłuszczający / zapobiega utracie wilgoci /
KWASY TŁUSZCZOWE OLEJU SOJOWEGO68308-53-2kwas tłuszczowybaza dla producentów mydła
LECYTYNA SOJWA GMO FREE8002-43-5różnyLecithinemulgator
LECYTYNA SOJOWA PŁYNNA SB8002-43-5różnyLecithinemulgator
OLEJ SOJOWY RAFINOWANY8001-22-7Olej - warzywGlycine soja (soybean) oil
OLEJ SOJOWY RAFINOWANY IP8001-22-7Olej - warzywGlycine soja (soybean) oil
KWAS STEARYNOWY ETOKSYLOWANY 40 EO9004-99-3ester kwasu tłuszczowegoPEG-40 Stearateemulgator
KWAS STEARYNOWY W POSTACI PEREŁEK 185567701-03-5kwas tłuszczowyStearic acidzagęstnik, baza do produkcji mydła
KWAS STEARYNOWY 189857-11-4kwas tłuszczowyStearic acidbaza dla producentów mydła
KWAS STEARYNOWY ETOKSYLOWANY 40 EO9004-99-3ester kwasu tłuszczowegoPEG-40 Stearateemulgator
ALKOHOL STEARYLOWY112-92-5alkohole tłuszczoweStearyl alcoholśrodek zagęszczający
OLEJ SŁONECZNIKOWY Z DUŻĄ ZAWARTOŚCIĄ KWASU OLEINOWEGO8001-21-6Olej - warzywHelianthus annuus(sunflower) seed oil
OLEJ SŁONECZNIKOWY RAFINOWANY8001-21-6Olej - warzywHelianthus annuus(sunflower) seed oil
SUPERAMIDE KD68155-07-7 , 8051-30-7 , 68603-42-9pochodne azotoweCocamide DEAśrodek natłuszczający
SUPERAMIDE LD120-40-1pochodne azotoweLauramide DEAśrodek natłuszczający
OLEJ ZE SŁODKICH MIGDAŁÓW RAFINOWANY8007-69-0Olej - warzywPrunus amygdalus dulcis (Sweet Almond) Oilśrodek zmiękczający
SYNTETYCZNY WOSK OLEJU WIELORYBIEGO97404-33-6ester kwasu tłuszczowegoCetyl esters waxśrodek zagęszczający
TRIACETIN102-76-1ester kwasu tłuszczowegoTriacetinrozpuszczalnik
TRIKLOSAN3380-34-5aktywny składnikTriclosankonserwant
TRIETANOLOAMINA 99%102-71-6pochodne azotoweTriethanolamine
TRIETHANOLAMINE LAURYL SULFATE 40%90583-18-9siarczany i sulfonianyTEA-Lauryl Sulfate
CYTRYNIAN TRIETYLU77-93-0różnyTriethyl citratestabilizator piany
WITAMINA A11103-57-4 , 68-26-8różnyRetinol
WITAMINA D367-97-0różnycholecalciferol
OLEJ Z ORZECHA WŁOSKIEGO8024-09-7Olej - warzywJuglans Regia (Walnut) Seed Oil
WOSK A proszek9002-88-4woskPolyethylene
WOSK AF63231-60-7, 64742-42-3woskCera Microcristallina
WOSK AO67762-27-0 and 68439-49-6woskCetearyl alcohol and Ceteareth-30wosk emulgujący
WOSK B1woskCetearyl alcohol, ceteareth-20wosk emulgujący
WOSK E ŁATKIwosk
WOSK FwoskCetearyl alcohol and PEG-40 castor oil and Sodium cetearyl sulphate and Ceteareth-25
WOSK LGEwosk
WOSK N 67762-27-0, 68955-20-4woskCetearyl alcohol and Sodium Cetearyl sulfate
WOSK SE PFwoskGlyceryl Stearate, Ceteareth-20, Ceteareth-12, Cetearyl Alcohol and cetyl palmitatewosk emulgujący
WOSK SX/BP67762-27-0 and 68955-19-1woskCetearyl alcohol and Sodium lauryl sulfatewosk emulgujący
WOSK SX LwoskCetearyl alcohol, sodium cetearyl sulfate, sodium lauryl sulfatewosk emulgujący
OLEJ Z KIEŁKÓW PSZENICY SUROWY8006-95-9Olej - warzywTriticum Vulgare (Wheat) Germ Oil
OLEJ Z KIEŁKÓW PSZENICY RAFINOWANY8006-95-9Olej - warzywTriticum Vulgare (Wheat) Germ Oil
OLEJ PARAFINOWY FRAKCJA CIĘŻKA8042-47-5Olej - mineralne i silikonoweParaffinum liquidum
OLEJ PARAFINOWY FRAKCJA LEKKA8042-47-5Olej - mineralne i silikonoweParaffinum perliquidum
STEARYNIAN CYNKU91051-01-3 , 557-05-1mydło
Aleppo olejek sosnowyOlej - warzywAleppo pine (Pinus halepensis Mill.) seed oil
Olej laurowy aleksandryjskiOlej - warzywCalophyllum Inophyllum Seed Oil
Olej z algOlej - warzywAlgae Oil
Olej z pestek AmaranthOlej - warzywAmaranthus Spinausus Seed Oil
Olej babassuOlej - warzywOrbignya Oleifera (Babassu) Seed Oil
Olej BaobabOlej - warzywAdansonia Digitata (Baobab) oil
Gorzki olejek migdałowyOlej - warzywPrunus Amygdalus Amara (Bitter Almond) Kernel Oil
Olej z nasion czarnuszki90064-32-7Olej - warzywNigella Sativa (Black Cumin) Seed Oil
Olej z pestek czarnej porzeczkiOlej - warzywRibes Nigrum (Blackcurrant) Seed Oil
Blueberry seed oil68956-68-3Olej - warzywVaccinium Corymbosum (Blueberry) Seed Oil
Olej z orzechów BrazyliaOlej - warzywBertholletia Excelsa Seed Oil
Olej z pestek Brocoli68956-68-3Olej - warzywBrassica Oleracea Italic (Broccoli) Seed Oil
olej z nagietkaOlej - warzywCalendula Officinalis Flower Oil
Olej z pestek CamelineOlej - warzywCamelina sativa seed (Camelina) oi
Olej z nasion marchwi8015-88-1Olej - warzywDaucus Carota (Carrot) Seed Oil
Olej z nasion seleraOlej - warzywApium graveolens seed oil
olej Chia93384-40-8Olej - warzywSalvia Hispanica (Chia) Oil
Olej z nasion żurawiny91770-88-6Olej - warzywVaccinium Macrocarpon (Cranberry) Seed Oil
Olej z nasion EchiumOlej - warzywEchium plantagineum seed oil
Olej z nasion czarnego bzuOlej - warzywSambucus Nigra Seed Oil
olej kozieradkiOlej - warzywTrigonella Foenum Graecum Extract
olej kukuinutOlej - warzywKukui Nut Oi
Olej z pestek cytrynyOlej - warzywCitrus Limon Seed Oil
Olej z nasion sałaty84776-66-9Olej - warzywlactuca sativa seed oil
Marula olejOlej - warzywSclerocarya birrea seed oil
Olej z nasion Ostropestu65666-07-1Olej - warzywSilybum marianum (Milk Thistle) Seed Oil
Olej z nasion prosaOlej - warzywPanicum Miliaceum Seed Oil
Olej z nasion MoringaOlej - warzywMoringa oleifera seed Oil
Olej z nasion gorczycyOlej - warzywBrassica Alba Seed Oil
olej NeemOlej - warzywMelia Azadirachta Seed Oil
olej OwiesOlej - warzywAvena sativa (Oat) Kernel Oil
Olej z nasion cebuliOlej - warzyw
Olej palmowy czerwonyOlej - warzywElaeis Guineensis (Palm) Oil
Olej z pestek owoców PassionOlej - warzywPassiflora Incarnata (Passionfruit) Seed Oil
Olej z nasion PoręczOlej - warzywPerilla ocymoides (Perilla) Seed Oil
olej pistachoOlej - warzywPistacia Vera Seed Oil
olej z pestek śliwyOlej - warzywPrunus Domestica (Plum) Seed Oil
Olej z pestek granatu084961-57-9Olej - warzywPunica Granatum (Pomegranate) Seed Oil
Poppy seed oilOlej - warzywPapaver somniferum (Poppy) Seeds
Olej z pestek opuncjiOlej - warzywOpuntia ficus indica (Prickly Pear) Seed Oi
Olej z pestek dyni68956-68-3Olej - warzywCurcubita Pepo (Pumpkin) Seed Oil
Olej z nasion rzodkiewkiOlej - warzyw
Rzepakowego o wysokiej oleinowyOlej - warzywBrassica Campestris (Rapeseed) Seed Oil
lecytyna rzepakowaOlej - warzywLecithin
Olej z nasion RocketOlej - warzyw
Olejek różanyOlej - warzywRosa Mosqueta (Rosehip) Fruit Oil
Sacha Inchi olejuOlej - warzywPlukenetia volubilis (Sacha Inchi) Oil
Krokosz oleinowy olejOlej - warzywCarthamus Tinctorius (Safflower) Seed Oil
Świętego Jana oleju brzeczkiOlej - warzywHypericum Perforatum (St. John's Wort) Flower Extract
Olej z rokitnikaOlej - warzywHippophae Rhamnoides (Sea Buckthorn) Seed Oil
Olej z orzechów sosny syberyjskiejOlej - warzyw
Olej z pestek truskawekOlej - warzywFragaria Ananassa (Strawberry) Seed Oil
lecytyna słonecznikowaOlej - warzywLecithin
Tigernut oilOlej - warzywCyperus esculentus root oil
Olej z nasion rzeżuchyOlej - warzyw
Olej z pestek arbuzaOlej - warzywCitrullus lanatus (Watermelon) Seed Oil
olej z nasion dzikiej marchwiOlej - warzywDaucus Carota Sativa (Carrot) Seed Oil